KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Teknikdagar 2017

Den 19-20 september ägde årets teknikdagar rum på Hotel Steam i Västerås. Det gamla ångkraftverket från 1917 vid Mälaren var en gång en av landets största energiproducenter, men så en dag sprang tiden förbi och kvar blev en vacker gammal tegelbyggnad som nu förvandlats till hotell.

Temat för årets konferens var "Behövs en speciell kommundesign för molnet?”. Magnus Forsberg från Microsoft var huvudtalare och belyste under sin presentation Microsofts roll i samhällsutvecklingen och den transformation han ser att IT industrin genomgår i kölvattnet av digitaliseringen i samhället. Magnus gav sin bild av hur han ser på samspelet mellan å ena sidan global innovation och den allt snabbare utvecklingstakten som sker i de publika molnplattformarna.

Ämnena som presenterades var en blandning från ”Får man ta med sig AD in i himmeln?” till ”Kan det som hände på Transportstyrelsen hända i Västerås stad?”. Totalt var det tolv olika föreläsningar som tog upp mycket intressanta och aktuella ämnen och frågeställningar. I utställningshallen var det många och intressanta diskussioner om behov och lösningar.

Presentationerna från konferensen hittar ni nedan.

Sidan uppdaterad: 2017-10-09
KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se