KommITS logotyp Länk till KommITS startsida
Senaste numret av tidskriften KommITS
Translate kommits.se You can translate kommits.se by choosing your language in the drop down list below.

Årskonferens 2008

Den 11-12 november samlades 130 deltagare från 60 kommuner till 2008 års konferens på SAS Radisson i Frösundavik. 1:a dagen inleddes med en intressant föreläsning av Göran Adlén. Han hade en mycket inspirerande föreläsning som vår en bra start för våra två dagar tillsammans. Bl a så nämnde han att vi måste ha passion i vårt arbete för att vi skall lyckas. Görans presentation finns nedan och vill du läsa mer om Göran kan du besöka han hemsida härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under eftermiddagen kördes tre pass med parallella spår inom områdena, strategi, verksamhet och teknik. Eftermiddagen avslutades med ett mycket intressant pass med Finlands kommun IT-direktör, Antti Holmroos. Han berättade hur man från centralt håll i Finland arbetar för att stödja kommunernas IT- och e-tjänst utveckling. Mycket intressant med tanke på hur man från centralt håll i Sverige inte vill ta ett sådant ansvar.Dag

Dag två inleddes med en intressant föreläsning av Katarina Lindblad Gidlund från Mittuniversitet. Hur gör vi för att inte hamna i baksätet inför framtiden. Efter detta var det två omgångar med parallella seminarier igen. Ett mycket intressant seminarium var Dag Lotsander från Toyota som berättade om The Toyota Way. Han beskrev hur Toyota arbetat för att bli det största bilföretaget i världen med dom mest nöjda kunderna.

Dagen avslutade med ytterligare ett mycket inspirierade seminarium med CityMails CIO, Christina Stjernstoft. Hon berättade bl a hur dom arbetarför att attrahera ung arbetskraft i Danmark med hjälp av dom nya teknikerna. Det tog 24 timmar för CityMail att anställa en ny person. Läs Christinas blogg härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder från årskonferensen hittar du här.

Film

Se Järfällas film från deras presentation här.

GULDPARTNERS

SILVERPARTNERS

BRONSPARTNERS

Sidan uppdaterad: 2009-07-03
KommITS | Postadress: c/o Marianne Olofsson, Munkedals kommun, Forum,
455 80 Munkedal | Tel ordf: 070 - 698 62 58 | E-post: kansli@kommits.se